Hvor bliver IR teknologi anvendt i dag

30 november 2019
admin

Gennem de sidste mange år har teknologien været i rivende udvikling. Det er typisk kommet til gode for den private forbruger i form af nye løsninger og produkter, der gør hverdagen nemmere og ikke mindst smartere. Teknologien er med til at hjælpe os til at optimere og effektivere noget af de opgaver eller udfordringer vi typisk støder på i hverdagen. Vi hører derfor tit om nye udtryk og forkortelser fra tech-verden. Det kan derfor tit være svært at huske de mange forskellige forkortelser og udtryk, når man skal fortælle om den teknologi der lægger bag et produkt eller løsning.

De fleste bekymrer sig derfor heller så meget for den enkelte teknologi eller hvad forkortelsen står for. Det er handler om det endelige slutprodukt, og hvordan det kan skabe værdi for den enkelte bruger. Et godt sted at starte er nok vores smartphone, de fleste anvender på daglig basis. Inden det hed en smartphone var det blot en mobiltelefon. Det er blandt andet her IR teknologien kommer ind i billedet. IR teknologien er nemlig en gammel teknologi vi har haft mellem hænderne i lang tid, selvom du måske ikke har hørt om det før.

Du kender måske tiden, hvor Nokia fra fremme med mobiltelefoner som f.eks. 3310. Dengang kostede det mange penge at overføre data mellem hinanden. Man udviklede derfor IR teknologien, som også bliver kaldt infrarød. Her har vi mulighed for at overføre data som billeder og lys gennem infrarød stråling fra den ene telefon til den anden. Det var helt gratis, så man ikke behøvede at sende data til hinanden. Senere hen blev Bluetooth udviklet, hvorfor det er den teknologi vi oftest benytter os af i dag. 

Hvem udvikler IR teknologi for virksomheder i dag?

Til trods for at vi konstant udvikler teknologien omkring os, er vi ikke stoppet med at benytte os af IR Teknologi. Det kan bruges i mange henseender, hvorfor du blandt andet vil støde på Netek, som siden 1988 har skræddersyet IR løsninger for mange virksomheder. 

Flere Nyheder